De relevantie van goed webdesign zal alsmaar toenemen

Waarom wordt er verwacht dat het belang van website ontwerp de komende jaren alleen maar groter zal worden?

Met de huidige overdaad aan verschillende websites is het belangrijk dat je een website maakt die in staat is om bezoekers te trekken en vast te houden. Wanneer je website namelijk niet interessant of mooi genoeg is, zullen bezoekers snel wegklikken en een van je concurrenten bezoeken. In dit artikel hebben we voor je op een rijtje gezet waarom een goed ontwerp van je website zo belangrijk is en waarom er wordt verwacht dat dit de komende jaren alleen maar groter zal worden.

webdesign relevantie

De beleving van de bezoeker

Een website waarbij de bezoeker een fijne ervaring heeft, zal vaker worden bezocht dan een website waarbij dat niet zo is. Dit zie je goed terug in een onlinebedrijf zoals unibet. Deze sector heeft de laatste tijd veel moeite gedaan om bezoekers te trekken en online casino’s met een aantrekkelijk ontwerp worden vaker bezocht dan hun concurrentie. Spellen die gemakkelijk te vinden zijn en tijdens het spelen niet vastlopen, zijn voor spelers namelijk erg prettig. In dit geval is een goed ontwerp van een website een sleutel tot succes.

Beter vindbaar in de zoekmachines

Jouw website wordt geïndexeerd op basis van een aantal factoren en het ontwerp is er daar één van. Als jouw website een goed ontwerp heeft, zal je meteen hoger in de zoekopdrachten terecht komen, waardoor jouw website veel beter vindbaar wordt. Hierdoor krijg je vanzelf meer verkeer op je website, wat natuurlijk altijd voordelig is, ook als je niks verkoopt.

Het vertrouwen van bezoekers winnen

Het is bewezen dat bezoekers nu eenmaal meer vertrouwen hebben in een website die er goed uitziet. Zij vinden dat het laat zien dat je echt de moeite hebt genomen om er iets van te maken. Andersom is hetzelfde natuurlijk ook waar, als bezoekers zien dat jij niet eens de moeite hebt gedaan om een fatsoenlijke website in elkaar te zetten, gaan ze liever op zoek naar een alternatief. De kans dat zij iets bij je kopen, is aanzienlijk groter als je en website hebt met een goed ontwerp.

Laten zien waar je voor staat

Een ontwerp van je website is een goede manier om te laten zien wie je bent en waar je voor staat. De website van een bedrijf in de boekhouding ziet er bijvoorbeeld heel anders uit dan die van de schoonheidsspecialiste. Het is dus ook een goed idee om de website te gebruiken om je doelgroep aan te spreken. Je kunt de juiste mensen aantrekken als je website een ontwerp heeft dat hen aanspreekt.

Het bereiken van je doel

Ongeacht wat het doel van je website is, is het ontwerp heel belangrijk. Wanneer je informatie wil overbrengen over een bepaald onderwerp, is het natuurlijk wel de bedoeling dat iedereen deze ook goed kan vinden. Hetzelfde geldt voor als je je website gebruikt om iets te verkopen. Een ontwerp moet het voor bezoekers gemakkelijk maken om de producten of diensten te vinden, in hun digitale winkelmandje te stoppen en ook weer af te rekenen. Als het ontwerp van je website dit allemaal moeilijk maakt, zullen bezoekers er al snel voor kiezen om toch een andere website te bezoeken.

02/04/2022