Digitale aanwezigheid of online aanwezigheid op het internet.

Website Designer artikel onder constructie

Digitaal aanwezig op het internet wat waarom een paar basistips.

Er was eens ... een tijd dat men alles opzocht in grote bedrijvengidsen of in encyclopedieën. Met de komst van goede informatieve websites als Wikipedia en webshops als Amazon zijn we het digitale tijdperk binnengestapt. Google is de dominerende zoekmachine en Facebook de grootste sociale media app. Het is haast onvoorstelbaar dat meer dan 20% van de Belgische bedrijven nog geen website hebben. Van de bedrijven die over kop gaan heeft zelfs meer dan de helft geen enkele vorm van digitale aanwezigheid. Nochtans zijn er in België meer smartphones in gebruik dan het aantal bewoners. En dan hebben we het enkel over smartphones.
De leuze van Website Designer is "To BE on the net!" of vrij vertaald "wees geen nummer op het internet, maar wees digitaal aanwezig".

Digitale aanwezigheid

U bent digitaal niet aanwezig, uw concurrent is wel online. De overgrote meerderheid van uw kopers gaan op het internet op zoek naar producten of diensten.

24 op 24

24 op 24 beschikbaar 7 dagen op 7

Het internet is wereldwijd en dag en nacht online bereikbaar. Dit is een significant voordeel voor uw bedrijf of zaak. Uw bezoekers kunnen uw website, uw facebookpagina, uw Google Mijn Bedrijf profiel,... bezoeken wanneer het hun het beste uitkomt. Shoppen vanop de trein, vanuit de woonkamer, ... het is een alledaagse realiteit geworden.
Doordat u steeds online bent stijgt uw omzet en/of de vraag naar uw diensten. Uw klanten kunnen zowel lokaal als van ver weg zijn. Digitaal aanwezig zijn betekent dat u meer mensen bereikt, meer bezoekers die klanten kunnen worden. Dit virtueel geheel gaat voor u dag en nacht werken, staakt nooit =) !

concurrenten

Keuze genoeg bij uw concurrent

U ziet het nut niet in om tijd en geld te investeren in uw online aanwezigheid, uw concurrent wel. U moet al zeer zeldzame en unieke producten of diensten aanbieden die niemand anders online aanbiedt om geen concurrentie te hebben. Het aanbod van online producten en diensten groeit dagelijks.
Een website hebben is niet voldoende. U moet een website hebben die gevonden wordt. Dat kan u doen via advertenties, voor onmiddellijk resultaat. Maar dit kan ook door een 1ste pagina positie of hoger te bereiken in Google. Daarnaast zijn een goede Facebook pagina en een up to date Google Mijn Bedrijf profiel samen met wat klantenrecensies de minimale basis. U bent of u bent niet digitaal aanwezig!

analyse van uw bezoekers

Analyseer wie uw bezoekers zijn

Google Analytics is 1 van de meest gebruikte apps voor webanalyse. Analyseer wie uw website bezoekt, man vrouw welke leeftijd.... Welke zoektermen hebben bezoekers naar uw website gebracht? Welke pagina's en/of welke producten hebben het meeste succes? (landingspagina's) Hoelang blijven de bezoekers op de pagina's (bound rate), of hoe snel zijn ze weg? Google Search Console is nog zo'n onmisbare app. De Facebook analysetools bezorgen u eveneens tonnen informatie. Analyseer, leer eruit, verbeter, experimenteer,... en bouw verder, the sky is not the limit. De hieropgesomde tools zijn gratis. Denk daaraan voordat u een gepeperde offerte krijgt van marketeers!

basis seo

24 op 24 beschikbaar 7 dagen op 7

De basis SEO gaat over de opbouw van uw webpagina's. Een goede titel, correct gebruik van uw hoofdingen (h1 tot h6 tags). Uw metagegevens. Het navigatiemenu, de interne links en externe links, de optimalisatie van uw afbeeldingen, ... en veel meer. Dit alles moet terug te vinden zijn in de inhoud, de teksten van je pagina. Er moet ook een evenwicht zijn tussen je kernwoorden en het geheel van de pagina. Je paginatitels moeten SEO vriendelijk zijn. Plaats een websitemap op je website voor een betere indexatie. Je website moet snel laden, je bezoekers wachten amper een paar seconden. Bouw mobielvriendelijke websites, en nog veel meer...

backlinks

Keuze genoeg bij uw concurrent

Backlinks zijn andere websites die een link naar jouw website plaatsen. Meestal is dit naar je domeinnaam (url), je homepagina. Maar je website wordt sterker als er gelinkt wordt naar meerdere webpagina's. Netwerken is zo belangrijk om aanwezig te zijn op het internet. Backlinks kan je ook krijgen via blogs en diverse sociale netwerken. Onthou dat voor Google elke backlink er natuurlijk moet uitzien. Koop daarom nooit backlinks aan. Backlinks moeten logisch zijn. Een fabrikant kan backlinks plaatsen naar de verkoopspunten van zijn merk. Google zoekt naar uw backlinks, goede links geeft authoriteit, wij spreken liever over vertrouwen.

Rankbrain

Analyseer wie uw bezoekers zijn

Rankbrain is niet een geëvolueerde versie van het afgevoerde Pagerank. Rankbrain is artificiële intelligentie die de kwaliteit van de geleverde resultaten moet verbeteren. Rankbrain probeert te begrijpen welke informatie de (be)zoeker wenst. Rankbrain zoekt naar verbanden en gerelateerde onderwerpen aan de zoekopdracht. Google gaat er vanuit dat veel mensen meer informatie zoeken dan alleen de ingetypte zoektermen. Rankbrain probeert ook zoekzinnen te begrijpen. Onderaan de SERP's (Search Engine Result Pages) zie je "Zoek opdrachten gerelateerd aan (ingetypte zoekterm)", deze zoekopdrachten worden geplaatst door Rankbrain.

Website designer 2 BE on the net !

19/06/2018 Luc Siebens